hypotheekleningEen eigen onderkomen is de droom van veel mensen. Echter gaat het niet altijd even makkelijk bij eenieder om de eigenaar te zijn van een eigen woning. Dit kan natuurlijk vanwege verschillende redenen. De meest voorkomende reden is het niet hebben van een toereikend salaris of een te lange afbetalingsregeling.

Ben jij binnenkort van plan een hypotheeklening aan te vragen dan ben jij op het juiste adres. In deze artikel hebben wij de verschillende zaken voor jou genoteerd waar jij op moet letten bij het aanvragen van een hypotheeklening.

Bij het aanvragen van een hypotheeklening let de bank op de volgende zaken:

  • De bank kijkt naar je geboortedatum

Je leeftijd speelt een hele grote rol bij je hypotheekaanvraag. Hoe jonger je bent hoe langer jij jouw hypotheek kan aflossing. In zo een geval kan jij ook een hogere hypotheeklening krijgen. Bij personen die over 10 jaren met pensioen gaan is het moeilijk om een groot hypotheekbedrag uit te betalen.

  • Er wordt gelet op je inkomen

Je inkomen is namelijk heel belangrijk bij het berekenen van het uit te keren bedrag. Bij een hypotheekberekening wordt er gekeken naar jou jaarlijkse bruto-inkomen. Je kan namelijk niet meer dan 4,5 maal meer dan jou bruto-inkomen lenen.

  • De werkzaamheden die je uitvoert

Bij een hypotheekaanvraag wordt er gekeken naar het type werkzaamheden die jij uitvoert. Heb jij een vast contract of werk je op freelancebasis. Sommige banken kiezen ervoor om personen met een niet vast contract veel minder te lenen. Dit hangt echt van de bank af.

  • Ga je de woning alleen of samen met iemand kopen

Wanneer je besluit om een woning samen met jou partner aan te schaffen dan wordt het loon van je partner voor 90% meegenomen in de hypotheekberekening. Hierdoor kun je in aanmerking komen voor een hoger leensom.

  • Heb je andere financiële verplichtingen

Je schulden zullen een belangrijke bijdrage spelen bij het bepalen van jouw leensom. De bank kan bij Bureau Krediet Registratie al jouw schulden opvragen. Helaas komt jouw studieschuld niet voor bij dit bureau. Het heeft dus geen zin om jou schulden achter te houden voor de bank omdat zij wel erachter komen. Ook is het niet verstandig om de bedragen van jouw maandelijkse lasten niet correct door te geven aan de bank. Uiteindelijk ga jij maandelijks een bedrag moeten aflossen welke misschien te hoog gaan zijn vanwege overige maandelijkse lasten die niet bekend zijn bij de bank.

Wil je weten hoeveel je kan lenen dan kun je via een hypotheek calculator het bedrag berekenen. De meeste banken hebben een hypotheek calculator op hun website.

Ben jij een Loodgieter in Utrecht, ga dan gauw naar de website https://www.loodgieterutrecht030.nl/ om na te gaan wat de vereisten zijn voor een hypotheeklening.